3 tipy, jak vám AI pomůže s náborem zaměstnanců

HR tipy

Víte, že umělá inteligence vám pomůže při každém kroku náboru? Ať už jde o komunikaci s kandidáty, hiring manažery nebo rovnou při navrhování náborové strategie. Vyzkoušejte naše doporučení, díky kterým si bezpochyby usnadníte cestu k novým zaměstnancům.

Abyste mohli využít naše AI tipy, potřebujete chatbota, který umí komunikovat s umělou inteligencí – doporučujeme vám zdarma například nástroj ChatGPT. Funguje to tak, že jen zadáte konkrétní příkaz, jak chcete, aby vám AI pomohla. A následně už máte pomocníka k ruce.  

Pojďte se na to podívat zblízka.

1. Ptejte se hiring manažera jako profík 


S následujícím příkazem vás ChatGTP odmění otázkami, na které se vyplatí zeptat hiring manažera před začátkem každého nového náboru

„Jednej jako náborář, který se setkává s manažerem pro získání informací k nové pracovní pozici. Na co je důležité se na takovém setkání ptát?“ 

A nalijme si čistého vína, ne s každým manažerem je schůzka procházka růžovým sadem. Proto se vyplatí připravit i na otázky z druhé strany – získáte je s příkazem:  

"Jednej jako manažer, který má nerealistická očekávání ohledně hledané pozice a klade obtížné otázky. Jsem náborář. Posílej mi otázky jednu po druhé, ne všechny najednou. Moje první věta je 'Dobrý den'."

 
TIP: Přilákejte a udržte si nejlepší talenty pomocí HR marketingových kampaní 


2. Vysvětlujte pozice kandidátům stručně a jasně 

Zapomeňte na nudné předčítání každého řádku job description. Až se kandidát zeptá, co může od pracovní role očekávat, na první dobrou vystřelíte jasné shrnutí. Stačí zadat umělé inteligenci: 

„Shrňte mi tuto pracovní nabídku“ + PŘILOŽTE JOB DESCRIPITON 

 

3. Náborová strategie lusknutím prstu 

Jinak hledáte finančního manažera a jinak hledáte seniorního IT specialistu. Jaká náborová strategie je pro vaši pozici ta nejideálnější, vám napoví ChatGTP při dotazu:  

„Jaká by byla efektivní strategie náboru pro tuto pozici?““ + PŘILOŽTE JOB DESCRIPITON 


Další doporučení, jak si podmanit AI pro váš nábor najdete v knize HR ROBO SAPIENS